Selectie Kinderen

Hilversum

Kinderen die op zondagavond al of niet met een bordje op schoot naar Studio Sport kijken weten waarschijnlijk niet dat het programma vroeger Sport in Beeld heette. Omdat vijftig jaar geleden de eerste Sport in Beeld was is er in Museum Beeld en Geluid een interactieve expositie over het programma. Ook zijn er in de weekends Meet & Greets met bekende sporters die vragen beantwoorden en clinics geven. Zaterdag en zondag komen bekende (oud)hockeyers naar Hilversum: zaterdag Tom van 't Hek en zondag Minke Booij tussen 13u30- 14u. De clinics zijn door Minke Smabers op zaterdag 14u30- 15u en zondag van 15u30-16u door Herman Kruis. Kaarten voor de clinics zijn gratis verkrijgbaar aan de kassa bij aankoop van een toegangsbewijs. Andere Meets & Greets: 7 t/m 8 maart tennis; 14 t/m 15 maart atletiek; 28 t/m 29 maart judo; 10 t/m 13 april wielrennen; 18 t/m 19 april zwemmen; 26 april paardensport; 28 april t/m 3 mei voetbal. Inl www.beeldengeluid.nl

Arnhem

De Rangerclub van het Wereld Natuurfonds (WNF) voert in maart, april en mei actie voor de gorilla. Deze mensaap heeft in de natuur weinig vijanden, maar toch lopen ze gevaar. Er wordt op hen gejaagd. En minstens even erg: hun bos wordt gekapt. De gorilla is al uit grote delen van Afrika verdwenen. Gelukkig is het nog niet te laat. Het WNF helpt al bij de bescherming van een paar grote gorillagebieden, maar het is te weinig. Er moet meer leefgebied bijkomen; de plannen zijn er, alleen het geld nog niet. In Burgers’ Zoo worden zondag 1 maart de gezichten van zoveel mogelijk kinderen geschminkt als een regenwoud. Het is de bedoeling om het oude schminkrecord uit 2007 te verbeteren. Toen schminkten 75 vrijwilligers in vier uur tijd 1403 kinderen. Met de schminkrecordpoging (vanaf 12u) wordt het startsein gegeven voor ‘Gorilla Rescue’. Kinderen kunnen ook actie voeren door aan familie, vrienden en kennissen een donatie te vragen. Wie geen lid is van de WNF-Rangerclub kan een actiepakket aanvragen via www.rangerclub.nl of 0900-1962. Kaarten voor de schminkrecordpoging via www.rangerclub.nl. Burgers’ Zoo, Antoon van Hooffplein 1.

Utrecht

Sam blijft per ongeluk achter in het museum. Helemaal alleen. Of toch niet? Klinkt daar muziek in de danszaal? Na sluitingstijd gebeuren er mysterieuze dingen. Sam raakt verzeild in het sprookje van Doornroosje. Maar het sprookje lijkt wel in de war. In het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement speelt theatergroep Ventiel zondag de voorstelling Sam en Doornroosje met live muziek van instrumenten uit de collectie van het museum. Om 11u, 13u en 15u. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaartjes €3 en entree museum. Res 030-2326081 of bij de kassa, Steenweg 6. Inl www.museumspeelklok.nl

Zwolle

T/m 1 maart zijn er in Ecodrome Zwolle nog de Darwin Dagen, waarbij bezoekers kennis maken met het Darwinisme, zijn theorie en met ‘Darwin’ zelf. Alles zal zich afspelen rondom het Darwin Avontuur, de vorig jaar geopende attractie in het themapark die bezoekers mee op reis neemt op Darwin’s avonturenschip: de Beagle langs de Galápagos eilanden om te ontdekken wat Darwin daar allemaal deed. Ook kunnen kinderen in workshops een dier uitkiezen, dat in een bepaalde omgeving (bijvoorbeeld in het bos of de zee) thuishoort. Ze gaan het dier in een andere omgeving plaatsen en kijken hoe het zich zou moeten aanpassen om in die omgeving te overleven. Ecodrome Zwolle, Willemsvaart 19. Open van 10-17u. Inl www.ecodrome.nl