Overige films

Hannibal (Ridley Scott, 2001, VS). Vervolg op The Silence of the Lambs. Beschaafde seriemoordenaar dr. Lecter (Anthony Hopkins) duikt op in Florence en komt weer in contact met FBI-agente Clarice Starling, die nu gespeeld wordt door Julianne Moore. Hannibal doet af en toe meer denken aan een schurk uit een Bondfilm dan aan een verontrustende moordenaar. Net5, 22.25-1.00u.

Signs (M. Night Shyamalan, 2002, VS). Na The Sixth Sense en Unbreakable de derde grote, maar minder stijlvolle film over bovennatuurlijke verschijnselen. Uitgetreden dominee annex weduwnaar Mel Gibson woont met twee kinderen op afgelegen boerderij. De graancirkels op zijn erf blijken wel degelijk landingstekens voor een kwaadaardige buitenaardse invasie. België 1, 23.40-1.20u.

* Alexandra’s Project (Rolf de Heer, 2003, Aus). Thriller neemt de tijd om de wraak van een vrouw in beeld te brengen. Ze sluit haar man op zijn verjaardag op in zijn huis met een videoband waarop zij haar beklag doet. De camera beweegt traag door het huis, wat buiten is doet er niet toe. Alleen dit wonderlijke duet: hij levend in de kamer, zij op tv. Heeft Alexandra het recht om zich gruwelijk te wreken omdat ze zich als lustobject behandeld voelt? Of is ze gek geworden, zoals haar man denkt? Ned.2, 23.50-1.35u.