Nocturne

Nocturne Den Haag Bij het Nationale Toneel speelt Eric Schneider in zijn eigen komedie Nocturne een kankerende, oudere acteur die in zijn kleedkamer wordt bezocht door zijn dochter en zijn vroegere souffleur (Lou Landré). De acteur kijkt niet om naar zijn dementerende vrouw, en zijn dochter kreeg hooguit negatieve aandacht. Dat en nog veel meer verwijt ze hem die lange nacht in de kleedkamer. Schneider zorgt voor een verrassende wending door de relatie te verweven met King Lear. T/m 14 maart Nationale Toneel. Inl: 070-3181482 en www.nationaletoneel.nl. Den Haag, 14-02-09. Beeld van de repetitie van "Nocturne" van en met Eric Schneider, Lou Landre, Oda Spelbos en Dennis Rudge. Regie Franz Marijnen bij het Nationale Toneel. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Den Haag

Bij het Nationale Toneel speelt Eric Schneider in zijn eigen komedie Nocturne een kankerende, oudere acteur die in zijn kleedkamer wordt bezocht door zijn dochter en zijn vroegere souffleur (Lou Landré). De acteur kijkt niet om naar zijn dementerende vrouw, en zijn dochter kreeg hooguit negatieve aandacht. Dat en nog veel meer verwijt ze hem die lange nacht in de kleedkamer. Schneider zorgt voor een verrassende wending door de relatie te verweven met King Lear.

T/m 14 maart Nationale Toneel. Inl: 070-3181482 en www.nationaletoneel.nl.