Lenteachtig

Na een grijze bewolkte vrijdag met wat motregen wordt het in het weekend een beetje lente. Ondanks het gebrek aan zon was het vandaag al behoorlijk zacht met maxima rond 8 graden.

In het weekeinde wordt het zelfs nog een paar graden warmer. De grijze wolken van vandaag blijven ook vanavond en komende nacht. Hier en daar kan er nog wat motregen vallen, geen grote hoeveelheden. Onder de wolkendeken wordt het vannacht niet kouder dan 5 graden. De zuidwestenwind neemt verder in kracht af.

Morgen zijn er nog steeds veel wolken. Het is vooral in het zuiden wel wat minder grijs en soms breekt de zon door. Met een matige zuidwestenwind wordt zachtere lucht aangevoerd waardoor de temperaturen op veel plaatsen oplopen tot rond 10 graden. In het waddengebied en rondom het IJsselmeer blijft het grijs en nevelig met slechts een graad of 7.

Zondag wordt het vooral in het zuiden en oosten nog een of twee graden warmer. De zon breekt er geregeld door waardoor het plaatselijk zelfs 13 graden wordt. Maar zondag zijn er ook plaatsen in Nederland waar de zon niet of nauwelijks te zien is. Vooral in het noorden en noordwesten blijft het grijs en is het minder zacht met een graad of 8.

Begin volgende week verandert er weinig. Later in de week wordt het wisselvalliger en gaat het harder waaien.