Leger VS versoepelt verbod op foto`s van doodskisten

Washington, 27 febr. - Het Pentagon heft het verbod op waaronder media in de VS de afgelopen 18 jaar geen beelden mochten maken van de doodskisten van omgekomen militairen. Wanneer de nabestaanden de pers goedkeuring verlenen, mogen de kisten bij aankomst op de luchtmachtbasis Dover in Delaware op foto of film vastgelegd worden. Dezelfde richtlijn geldt nu al voor de uitvaardiensten op de nationale militaire begraafplaats Arlington. Het verbod werd in 1991 bij het begin van de Golfoorlog door president Bush sr. ingesteld. Dit nadat Bush in 1989 in verlegenheid gebracht was doordat hij grappenmakend met journalisten op televisie te zien was, terwijl op de andere helft van het scherm doodskisten van in Granada gesneuvelde militairen getoond werden.