India.Arie kruipt naar wereldmuziek

cd soul India.Arie – Testimony: Vol.2, Love & Politics * * *

cd soul

India.Arie – Testimony: Vol.2, Love & Politics * * *

Rechtszaken. Karaktermoord. Verbroken vriendschappen. Het breekt de Amerikaanse soulzangeres India.Arie geen moment. Het leven draait immers om de reis en niet de bestemming. Liefde is het enige medicijn tegen haat. En wanneer je vanuit het heelal kijkt, zijn we allemaal hetzelfde. De tegelspreuken waarmee India.Arie haar muziek doorspekt, zijn als storende steenpuisten op een verder fijn gelaat.

Muzikaal heeft ze de potten honing ditmaal gelukkig vaker laten staan dan op het eerste deel van deze Testimony-reeks. Het klinkt alsof ze met haar akoestische gitaar de wereld is rondgetrokken. Van stuwende blues in River Rise met Keb Mo tot Afrikaanse tinten in Sade-cover Pearls; van een hint roots-reggae in Therapy tot traditionele Turkse blaas- en snaarinstrumenten in The Cure. De rijke, akoestische en met gloedvolle stem gezongen soul van India.Arie kruipt steeds meer naar wereldmuziek. Door wat aardser haar liefde te verklaren, zoals in het vrolijk springerige Yellow wordt het ook draaglijk voor de minder mierzoete-muziekconsument.

    • Saul van Stapele