Il divo

Il divo In 13 bioscopen Il divo schetst een buitengewoon venijnig beeld van de verziekte politieke cultuur in zijn land. Centraal in de film staat de Italiaanse staatsman Giulio Andreotti, groots gespeeld door topacteur Tony Servillo. Andreotti beheerste decennia lang de Italiaanse politiek. Begin jaren negentig kwam hij ten val, toen het er even op leek dat de Italianen werkelijk schoon schip gingen maken. Hij werd aangeklaagd wegens corruptie en banden met de maffia. Maar hij loopt nog steeds vrij rond en is zelfs lid van de Italiaanse Senaat. Scene uit de film Il Divo (2008) Foto: Cinemien Cinemien

In 13 bioscopen

Il divo schetst een buitengewoon venijnig beeld van de verziekte politieke cultuur in zijn land. Centraal in de film staat de Italiaanse staatsman Giulio Andreotti, groots gespeeld door topacteur Tony Servillo. Andreotti beheerste decennia lang de Italiaanse politiek. Begin jaren negentig kwam hij ten val, toen het er even op leek dat de Italianen werkelijk schoon schip gingen maken. Hij werd aangeklaagd wegens corruptie en banden met de maffia. Maar hij loopt nog steeds vrij rond en is zelfs lid van de Italiaanse Senaat.