Het witte herenoverhemd

Strijkt makkelijk Wat: Slimfit shirt van basic collection Waar: Zara men Kost: 39,90 euro Hoeveel verkocht: 576 stuks

„Een simpel wit overhemd moet iedereen in de kast hebben hangen”, aldus stylist Sonny Groo. „Maar dat zou ik niet bij de Zara kopen. Een goed overhemd moet prijzig zijn, zodat het lang meegaat.” Het overhemd dat bij de Zara voor 39,90 euro te koop is, wordt inmiddels door 576 Hollandse mannen gedragen. Het is het populairste product van de afgelopen anderhalve maand. Het succes blijft groeien, elke week worden er zestig nieuwe verkocht. „Het is niet een shirt waar ik warm van word, maar wel een zeer betaalbaar overhemd. De slimfit zorgt voor een mooi lichaamsbeeld. Als je niet zulke goede schouders hebt, kun je beter geen ongetailleerd overhemd nemen.”

Volgens de woordvoerder van Zara Men is het product zo geliefd om de kwaliteit, de mix van polyester en katoen en omdat het gemakkelijk strijkt. Dat vinden de dames plezierig. „Het verbaast me niet dat dit shirt populair is”, zegt Sonny Groo. „Nederland denkt heel veilig. Het is jammer dat veel mensen voor dit overhemd kiezen. Bij de Zara moet je iets gedurfders kopen, iets wat niet lang mee hoeft te gaan. Toch ben ik blij dat het niet zwart is. Zwart is nog veiliger.”

Alma Mathijsen

In de rubriek ‘Wie heeft hem niet?’ brengt Alma Mathijsen de Nederlandse mode in kaart door winkels te vragen naar hun meest verkochte kledingstukken.

    • Alma Mathijsen