Groeten uit Bentheim

Groeten uit Bentheim Den Haag Toen Jacob van Ruisdael (1628?-1682) 22 jaar oud was, maakte hij een reis naar de Nederlands-Duitse grens, samen met zijn vriend en schilder Nicolaes Berchem. Vlak over de grens bij Oldenzaal bezochten de twee Bentheim. Het bezoek resulteerde in 15 schilderijen van Van Ruisdael met het kasteel als onderwerp. De mooiste zijn nu voor het eerst samengebracht op de expositie Groeten uit Bentheim, Jacob van Ruisdael in het Mauritshuis, samen met de ‘Bentheimpjes’ van andere schilders. T/m 31 mei Mauritshuis, Korte Vijverberg 8. Di-za 10-17u, zo 11-17u.

Den Haag

Toen Jacob van Ruisdael (1628?-1682) 22 jaar oud was, maakte hij een reis naar de Nederlands-Duitse grens, samen met zijn vriend en schilder Nicolaes Berchem. Vlak over de grens bij Oldenzaal bezochten de twee Bentheim. Het bezoek resulteerde in 15 schilderijen van Van Ruisdael met het kasteel als onderwerp. De mooiste zijn nu voor het eerst samengebracht op de expositie Groeten uit Bentheim, Jacob van Ruisdael in het Mauritshuis, samen met de ‘Bentheimpjes’ van andere schilders. T/m 31 mei Mauritshuis, Korte Vijverberg 8. Di-za 10-17u, zo 11-17u.