Formule 1: Williams` miljoenensponsor beëindigt contract

LONDEN. Na ING stopt nog een groot internationaal bankconcern met sponsoring van de Formule 1. De Royal Bank of Scotland (RBS) beëindigt in 2010 het contract met het team van Frank Williams. Naar verluidt verliest het team daarmee jaarlijks 11 miljoen euro aan inkomsten. ING maakt dit seizoen nog af als partner van Renault, Royal Bank of Scotland dient het lopende contract bij Williams tot en met 2010 uit. Maar evenals ING bezuinigt ook RBS fors op het bestaande sponsorpakket; 25 procent in 2009 en 50 procent in 2010. De Royal Bank of Scotland maakte gisteren bekend dat het vorig jaar een verlies heeft geleden van 24,1 miljard pond sterling (26,9 miljard euro), het grootste verlies voor een Brits bedrijf ooit. Eerder deze week werd bekend dat RBS vanaf 1 mei alle betalingsverkeer gaat verzorgen voor de Nederlandse overheid. Williams is al dertig jaar actief in de Formule 1 en won zestien keer het WK. De Duitser Nico Rosberg en de Japanner Kazuki Nakajima zijn de coureurs voor komend seizoen.