Opinie

    • Ik

Fascinatie

Begin jaren tachtig hoorde ik het eerste vioolconcert van Sjostakovitsj. Ik was direct gegrepen, en niet alleen door zijn muziek. Ik kocht al zijn cd’s en alles wat over hem werd gepubliceerd, verslond ik. Ik had geen idee waardoor deze fascinatie in mij was gewekt. Een jaar geleden vond ik in mijn ouderlijk huis een

Begin jaren tachtig hoorde ik het eerste vioolconcert van Sjostakovitsj. Ik was direct gegrepen, en niet alleen door zijn muziek. Ik kocht al zijn cd’s en alles wat over hem werd gepubliceerd, verslond ik. Ik had geen idee waardoor deze fascinatie in mij was gewekt.

Een jaar geleden vond ik in mijn ouderlijk huis een kist met elpees en daarin een plaat met het eerste vioolconcert van Sjostakovitsj. Op de hoes had mijn vader geschreven dat hij hem in 1951 voor zijn verjaardag had gekregen. Ik was toen acht jaar.

Erik Mulder

    • Ik