Een echte Toorop

Een echte Toorop Nijmegen Jan Toorop (1858-1928) deed goede zaken met reproducties van zijn populairste werk, dat hij soms zelf inkleurde en signeerde. Verkoopsters brachten die op straat vanaf de handkar aan de man. De expositie Een echte Toorop? Jan Toorop in zijn Nijmeegse periode in Museum Het Valkhof geeft een overzicht van deze ‘echte Toorops’ met een aantal originele werken die eraan ten grondslag lagen. In deze tentoonstelling staat zijn werk en zijn correspondentie uit de Nijmeegse periode (1909-1916) centraal. T/m 14 juni. Kelfskensbos 59. Di-vr 10-17u, za en zo 12-17u.

Nijmegen

Jan Toorop (1858-1928) deed goede zaken met reproducties van zijn populairste werk, dat hij soms zelf inkleurde en signeerde. Verkoopsters brachten die op straat vanaf de handkar aan de man. De expositie Een echte Toorop? Jan Toorop in zijn Nijmeegse periode in Museum Het Valkhof geeft een overzicht van deze ‘echte Toorops’ met een aantal originele werken die eraan ten grondslag lagen. In deze tentoonstelling staat zijn werk en zijn correspondentie uit de Nijmeegse periode (1909-1916) centraal.

T/m 14 juni. Kelfskensbos 59. Di-vr 10-17u, za en zo 12-17u.