Deimantas Narkevicius

Deimantas Narkevicius Eindhoven Met videowerken, films, sculpturen en foto’s verkent Deimantas Narkevicius (Litouwen, 1964) de verbanden tussen opname, herinnering en verslaglegging. In het Van Abbemuseum is met oud Sovjet-filmapparatuur opgenomen vroeg en nieuw werk te zien. Narkevicius’ werk is te omschrijven als een synthese van biografieën, waarbij lagen worden aangebracht in historisch filmmateriaal. Tevens wordt hier getoond hoe gemakkelijk het is om de werkelijkheid te mythologiseren. Van 1 mrt t/m 1 juni Bilderdijk laan 10. Di-zo 11-17u.

Eindhoven

Met videowerken, films, sculpturen en foto’s verkent Deimantas Narkevicius (Litouwen, 1964) de verbanden tussen opname, herinnering en verslaglegging. In het Van Abbemuseum is met oud Sovjet-filmapparatuur opgenomen vroeg en nieuw werk te zien. Narkevicius’ werk is te omschrijven als een synthese van biografieën, waarbij lagen worden aangebracht in historisch filmmateriaal. Tevens wordt hier getoond hoe gemakkelijk het is om de werkelijkheid te mythologiseren.

Van 1 mrt t/m 1 juni Bilderdijk

laan 10. Di-zo 11-17u.