5 redenen om tv te kijken

1 Avonturenfilm

King Kong

RTL 5, 20.30-23.55u.

De regisseur van Lord of the Rings verfilmde de klassieker over de aap en het meisje, langer, grootser en inclusief de befaamde ‘spinnenscène’. De aap is nu minder monster en meer aap en het meisje is minder meisje en meer mens. Met Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brodie. (Peter Jackson, 2005)

2 Nostalgie

De Dikvoormekaar Show

Ned. 1, 21.15-21.55u.

Doorstart op tv van het legendarische radioprogramma van André van Duin en Ferry de Groot vol bekende typetjes. Alle personages als Ome Joop, Harry Nak en Bep en Toos komen voorbij. Daarnaast imiteert Van Duin onder meer Herman den Blijker, Marc-Marie Huijbregts, Ramses Shaffy en Liesbeth List.

3 Thriller

Hannibal

Net 5, 22.25-1.00u.

Vervolg op The Silence of the Lambs. Beschaafde seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) duikt op in Florence en komt weer in contact met FBI-agente Clarice Starling, die nu gespeeld wordt door Julianne Moore. De eindscène is ronduit belachelijk. (Ridley Scott, 2001)

4 Thriller

Alexandra’s project

Ned. 2, 23.50-1.35u.

Harde film is net als Fatal Attraction een conversation piece. Een vrouw neemt wraak op haar miezerige echtgenoot van wie ze walgt. Op zijn verjaardag sluit ze hem op in huis en dwingt hem een video bekijken. Eerst is het nog gezellig, met de kinderen die „cheers, dad, cheers” in de camera zeggen. Daarna pepert Alexandra hem hun huwelijk in en vooral de intimiteitsloze seks, waarbij zij alleen als lustobject fungeerde. (Rolf de Heer, 2003)

5 Humor

Metropolis TV

Ned. 3, 0.00-0.25u.

In het buitenlandprogramma van de VPRO gaan de correspondenten dit keer op zoek naar goede grappen. Niets blijkt zo cultureel bepaald te zijn als humor. Een dijenkletser in Burkina Faso is iets wezenlijk anders dan onderbroekenlol in Nicaragua.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 27.