400 jaar Amsterdam-New York

400 jaar Amsterdam-New York Amsterdam Thema van de Amsterdamlezingen dit jaar op de Universiteit van Amsterdam is ‘400 jaar Amsterdam-New York’. De sprekers gaan in op de historische en actuele betekenis van New York voor de hoofdstad. Op het programma vier lezingen: 2 maart: Paul Scheffer - In de spiegel van New York; 25 maart: Adriaan Geuze - titel nog niet bekend; 21 april: Lodewijk Asscher: De ontsluierde stad; 26 mei: Ian Buruma - titel nog niet bekend. Alle lezingen zijn in de aula, Singel 411 (op de hoek van het Spui) en beginnen om 20u. Toegang is gratis. Inl www.uva.nl/adamreeks Johannes Vingboons (1616/17-1670) Nieuw Amsterdam ofte Nue Nieuw Iorx opt 'T Eylant Man, ca 1665 aquarel 430x630 mm collectie Nationaal Archief, Den Haag New York vaderlandse geschiedenis

Amsterdam

Thema van de Amsterdamlezingen dit jaar op de Universiteit van Amsterdam is ‘400 jaar Amsterdam-New York’. De sprekers gaan in op de historische en actuele betekenis van New York voor de hoofdstad. Op het programma vier lezingen: 2 maart: Paul Scheffer - In de spiegel van New York; 25 maart: Adriaan Geuze - titel nog niet bekend; 21 april: Lodewijk Asscher: De ontsluierde stad; 26 mei: Ian Buruma - titel nog niet bekend.

Alle lezingen zijn in de aula, Singel 411 (op de hoek van het Spui) en beginnen om 20u. Toegang is gratis. Inl www.uva.nl/adamreeks