vandaag

In het nieuws:

Opinieleider Maurice de Hond gaat vanochtend in hoger beroep tegen zijn voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Volgens de rechtbank is De Hond schuldig aan het plegen van smaad, door ‘klusjesman’ Michael de Jong diverse keren in het openbaar als dader van de Deventer moordzaak te noemen. Justitie gaat ook in hoger beroep.

Drie Nederlandse ploegen spelen vanavond de returns in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi. Ajax verdedigt in de Amsterdam Arena tegen het Italiaanse Fiorentina een 1-0 voorsprong. Ook FC Twente staat er na de winst, vorige week bij Olympique Marseille (0-1), goed voor. NEC moet in de thuiswedstrijd tegen Hamburger SV de 0-3 nederlaag van vorige week zien goed te maken.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton spreekt vandaag in Washington met de Afghaanse minister Rangin Spanta (Buitenlandse Zaken). Onderwerp van gesprek is de situatie in Afghanistan.

PVV-Kamerlid Geert Wilders toont in de Amerikaanse Senaat zijn film Fitna. Het initiatief komt van de republikeinse senator voor Arizona, Jon Kyl. Eerder deze maand werd Wilders niet toegelaten tot Groot-Brittannië waar zijn film aan het Lagerhuis zou worden vertoond. De Britse regering vond zijn opvattingen te extreem.

De Poolse premier Donald Tusk bezoekt vandaag en morgen Duitsland.