Stichting Roda JC gaat verder zonder voorzitter Vankan

MAASTRICHT, 26 FEBR. - Hubert Vankan treedt terug als voorzitter van de Stichting Roda JC, bewaker van de cultuur van de voetbalclub uit Kerkrade. Hij vindt dat er de afgelopen tijd een te passieve houding is aangenomen in het proces naar een mogelijke fusie met Fortuna Sittard. Vankan kreeg door een meerderheid van zijn medebestuursleden een spreekverbod opgelegd. Ook bestond er onenigheid over de vraag of de mening van de voorzitter bij het staken van de stemmen in het bestuur van doorslaggevende betekenis is. Vankan, die tegen een samengaan is, blijft wel lid van het bestuur. Het besluit over een fusie valt mogelijk al volgende maand. De stichting heeft vetorecht. Het wachten is nog op een businessplan van de nieuw te vormen club. De directie en de raad van commissarissen van Roda JC zijn al akkoord met een samengaan.