Rwandese leger weg uit Congo

Rwandese leger weg uit Congo Goma. Het Rwandese leger treft voorbereidingen om zich terug te trekken uit Oost-Congo. De terugtrekking is onderdeel van een akkoord met de Congolese regering. Vorige maand besloten de oude vijanden samen om elkaars tegenstanders in Oost-Congo aan te pakken. Rwanda arresteerde de opstandige Congolese generaal Nkunda. In ruil mocht het Rwandese leger in Congo jacht maken op de anti-Rwandese rebellenbeweging FDLR. De bevolking vreest dat het FDLR zijn terreur zal hervatten als het Rwandese leger weg is. Foto Reuters A Congolese military helicopter flies over Rwandan troops preparing to march across the border at Goma in eastern Congo, February 25, 2009. Rwandan troops began withdrawing from Congo on Wednesday, stoking fears that Rwandan Hutu rebels will step up reprisals against civilians and retake ground they lost during a month-long offensive against them. Rwanda sent thousands of troops into Congo's North Kivu province last month and the former enemies have been conducting joint operations against Rwandan Hutu rebels seen as a root cause of 15 years of conflict in the region. REUTERS/Finbarr O'Reilly (DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO) REUTERS