Overige films

Dying young (Joel Schumacher, 1991, VS). Volgens Hollywoodwetten esthetisch en sentimenteel verantwoorde smartlap. In het aangezicht van een ongeneeslijke ziekte overwint de liefde tussen verpleegster Julia Roberts en leukemiepatiënt Campbell Scott het milieuverschil. De film gaat niet over pijn en verlossing, maar over netjes doodgaan. RTL 8, 20.30-22.40u.

The last boy scout (Tony Scott, 1991, VS). Bruce Willis is geknipt voor de rol van verlopen privédetective in Los Angeles. In wat een buddy-actiekomedie wil zijn, stuit hij samen met ex-footballspeler Damon Wayans op corruptie en doodslag in de top van het major league football. Veronica, 20.30-22.35u.

Knallhart (Detlev Buck, 2006, Duitsland). Gettofilm op z’n Berlijns: swingend, punky, edgy. Vijftienjarige jongen (David Kross) wordt met zijn moeder (Jenny Elvers) het huis van haar vriend uitgezet. Hij belandt in de troosteloze Berlijnse wijk Neukölln en ontpopt zich als de drugskoerier van gangsterbaas Hamal. Dan begint de tocht waar het regisseur Buck eigenlijk om gaat: het haasten, sjacheren en jakkeren door theehuizen, langs galerijflats en illegale winkels. Buck neemt meer tijd voor details dan voor het toch al voorspelbaar vastliggende verhaal. ARD, 22.45-0.25u.