Mustafa Atman (23), NS-beveiliger uit Roosendaal. Dacht: dit klopt niet

„Er werd omgeroepen: we gaan landen, dus maakten we onze riemen vast en we wachtten af. We wisten niet dat we een noodlanding gingen maken, dat was niet omgeroepen. We hadden niks gemerkt tijdens de vlucht, die ging heel soepel. Wat me wel opviel was dat we best laag vlogen. We zaten rond de 400 meter hoogte, zag je op het beeldscherm. Maar er stond ook dat we nog twaalf minuten tot de landing hadden. Dat klopt niet echt, daar let je dan op. Bij het dalen van het vliegtuig voelden we wat turbulentie en na een paar seconden was er een grote klap. We zijn gelijk naar de nooduitgang gehold, want we dachten dat er brandgevaar was. Ik rook wel kerosine, maar er was helemaal geen brand. Toen we buiten stonden, zijn we gelijk weer naar binnen gerend.”

Lees hoe Mustafa Atman passagiers wegdroeg op pagina 4 en 5