Marcel Sturkenboom wordt directeur van de volleybalbond

Rotterdam. Marcel Sturkenboom (54) wordt per 1 april directeur van de Nederlandse volleybalbond NeVoBo. Hij volgt daar Matthijs Huizing op, die begin deze maand in dienst is getreden als directeur van Right to Play, de organisatie die sportprojecten voor kinderen in ontwikkelingslanden opzet. Voor Sturkenboom betekent zijn nieuwe functie een zekere genoegdoening voor zijn ontslag, vorig najaar, als directeur Sport van de sportkoepel NOC*NSF. Overeenkomstig zijn wens kan hij in de sport werkzaam blijven. Hij krijgt de opdracht het Nederlands volleybal internationaal sterk te positioneren en daarvoor een sterke financiële basis te leggen. Volgens Sturkenboom is die taak hem op het lijf geschreven. Naast zijn nieuwe functie blijft Sturkenboom betrokken bij de realisatie van het Olympisch Plan 2028. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig was Sturkenboom speler van het Amstelveense AMVJ en hij volleybalde in die periode 42 keer voor het Nederlandse team. Nadien was hij ook nog zes jaar trainer/coach van het vrouwenteam van AMVJ.