Lentekriebels

Terwijl in grote delen van Zuid-Europa de zon uitbundig schijnt – 22 graden plaatselijk in de Spaanse binnenlanden – veroorzaken storingen in Nederland vooral veel bewolking.

Toch kunnen de komende dagen ook in delen van Nederland lentekriebels ontstaan als de temperatuur dit weekend op veel plekken de dubbele cijfers bereikt.

In een groot deel van het land gaat dit nog steeds gepaard met bewolking, maar met een beetje geluk komt in provincies als Brabant en Limburg de zon af en toe om de hoek kijken en waar dat gebeurt zou het kwik maar zo kunnen stijgen tot 15 graden.

Vanavond en vannacht verlopen eerst nog regenachtig met – vooral langs de kust – nog een stevige wind en minima die teruglopen naar 4 tot 6 graden.

Ook morgen is een grijze dag met in het noorden en oosten van het land zo nu en dan lichte regen.

De wind neemt af naar kracht 3 tot 4 vanuit de westhoek en uiteindelijk komt de temperatuur uit rond 7 graden in de kustprovincies tot 10 graden in Limburg.

Dit weekend wordt het langs de kust en rond het IJsselmeer niet warmer dan 7 tot 9 graden met rond het water kans op nevelige condities, maar landinwaarts oogt het lichter met in het zuiden zelfs af en toe zon en gemiddeld 12, 13 graden.

Na het weekend is het minder zacht met meer zon.