Fonds geeft meer subsidie aan het Akso/Schönberg

AMSTERDAM, 26 FEBR. - De subsidievermindering van 409.000 euro per jaar die het Fonds voor de Podiumkunsten op heeft gelegd aan het Asko/Schönberg Ensemble wordt gehalveerd. De korting, waartegen een felle actie werd gevoerd door dirigent Reinbert de Leeuw, Reinbert de wordt in 2009 en 2010 verminderd met 230.000 euro. In 2011 en 2012 wordt de korting onder voorwaarden verminderd met 180.000 euro. Dat is het resultaat van overleg tussen het Fonds en het ensemble, waarmee ook een eind gekomen is aan het juridische geschil over de korting. De bezwarencommissie had eerder het Fonds op twee punten ongelijk gegeven. Het ensemble is volgens het fonds serieus van plan werk te maken van een efficiëntere bedrijfsvoering en vergroting van het cultureel ondernemerschap. Asko/Schönberg zal een herzien beleidsplan maken en er komen gezamenlijk prestatieafspraken voor een beoordeling van de voortgang.