Eerste foto van een levende vechtkwartel

rotterdam. Op de Filippijnen is een Worcesters vechtkwartel (Turnix worcesteri) opgedoken. Het dier gold onder lokale vogelkenners als `mogelijk uitgestorven`. Het is de eerste keer dat er een foto is verschenen van een levende Worcesters vechtkwartel. Alle waarnemingen tot nu toe waren oud, en slecht gedocumenteerd. Een televisieploeg fotografeerde en filmde de vogel op een vogelmarkt waar het dier te koop aangeboden werd, meldt persbureau AFP. Vogeljagers vingen het dier vorige maand in het Caraballo-berggebied op het Filippijnse eiland Luzon. De IUCN, die de internationale Rode Lijst voor bedreigde diersoorten opstelt, heeft te weinig gegevens over deze vechtkwartel om te beoordelen hoe zeldzaam hij is. Bekend is wel dat de vogel alleen op Luzon voorkomt.

Bekijk een foto van de Worcesters vechtkwartel via nrcnext.nl/links