Directeur Art Amsterdam stopt

Amsterdam, 26 febr. - Anneke Oele stopt na de komende editie van Art Amsterdam als directeur van de kunstbeurs. Het is dit jaar de 25ste keer dat Art Amsterdam, voorheen de KunstRAI, georganiseerd wordt. Oele was verantwoordelijk voor de laatste zeven keer. Voor de jubileumeditie heeft Oele dit jaar alle 120 deelnemende galeries gevraagd een solotentoonstelling te maken. ”Mijn grote wens, een solobeurs, wordt vervuld”, aldus Oele. ”Dus dit is een mooi moment om afscheid te nemen. Alle doelen die ik me acht jaar geleden heb gesteld, zijn ruimschoots uitgekomen. Zoals deze bijzondere solo-editie, elk jaar een sterke centrale tentoonstelling, een prestigieuze prijs voor aankomend talent, en de samenwerking met hedendaagse kunstinstituten in de stad.” Ook de directeur van de tegenhanger van Art Amsterdam, Michael Huyser van Art Rotterdam, maakte onlangs bekend dat hij opstapt.