Attachés: Syrië bouwt raketinstallatie

Wenen. Syrië heeft een raketinstallatie gebouwd op de ruïne van een Syrische installatie die in 2007 door de Israëlische luchtmacht werd gebombardeerd. Dat hebben westerse diplomaten gezegd op basis van gesprekken met Syrische regeringsfunctionarissen. Volgens de diplomaten lijkt de installatie op een controlecentrum voor raketten maar zouden er mogelijk ook raketten kunnen worden afgevuurd. Israël vernietigde ruim een jaar geleden een installatie bij al-Kibar die volgens Amerika een bijna voltooide kernreactor was. Daar zou plutonium kunnen worden geproduceerd dat gebruikt kon worden voor de productie van atoombommen. Israël zelf heeft de aanval altijd ontkend. Syrië ontkent dat het in het geheim werkt aan de productie van een atoomwapen. Het heeft tot dusverre waarnemers van de IAEA de toegang tot drie militaire locaties geweigerd om dit te controleren.