Acteurs Slumdog uit sloppenwijk

Mumbai, 26 febr. - Enkele kindacteurs van de zondag met acht Oscars bekroonde film Slumdog Millionaire verhuizen uit hun sloppenwijk. Nadat de kinderen gisteren een heldenwelkom kregen in hun geboortestad Mumbai - ze hadden de Oscaruitreiking bijgewoond - maakte een lokaal huisvestingscomité bekend dat voor de families van Rubina Ali en Azharuddin Ismail gratis stenen huizen krijgen. Het geld komt van lokale politici die campagne voeren voor herverkiezing. De afgelopen weken klonk er kritiek op Britse regisseur Danny Boyle omdat zijn Indiase kindacteurs nog altijd in krotten wonen. Hij had voor hen een trustfonds opgezet dat basiskosten, gezondheid en onderwijs betaalt, en een bedrag ineens als ze hun school afmaken. India, eerst zeer sceptisch over de film, is sinds de Oscaruitreiking helemaal om.