5 redenen om tv te kijken

The Iron Lady Foto Reuters British Prime Minister Margaret Thatcher walks past flags from some of the European nations as she heads toward the second day of meetings during this summit of European community leaders on June 28, 1988 in Hanover, West Germany. REUTERS/Michael Urban Reuters

1 Voetbal

UEFA Cup: Ajax - Fiorentina

Ned. 3, 20.25-22.50u.

Voorbeschouwing, rechtstreeks verslag met wedstrijdanalyse tijdens de rust en nabeschouwing van de returnwedstrijd in de derde speelronde van de UEFA Cup.

2 Biografie

Margaret

BBC 2, 22.00-23.50u.

Tv-film in twee delen over de Britse premier Margaret Thatcher die op het punt staat haar macht te verliezen. Lindsay Duncan (bekend van de serie Rome) speelt ‘The Iron Lady’, die vast probeert te houden aan haar positie, terwijl de mensen om haar heen openlijk haar politieke graf graven.

3 Hersenen

Andere Tijden

Ned. 2, 21.25-22.00u.

In 1989 maakte Dick Swaab, directeur van het Nederlands Herseninstituut, bekend dat uit onderzoek bleek dat de hersenen van homoseksuele mannen verschilden van die van heteroseksuelen. De wereld was te klein: Swaab kreeg een stapel dreigbrieven en er kwamen tien bommeldingen binnen. Een terugblik.

4 Actiekomedie

The Last Boy Scout

Veronica, 20.30-22.35u.

Een typische Bruce Willis-film: harde actie en grove humor. Hij vat het in de film zelf zo samen: „This is the nineties. You don’t just go around punching people. You have to say something cool first.” Willis is geknipt als verlopen detective die zich beweegt in de wereld van het American football, waar corruptie en doodslag welig tieren. Zijn maatje is de voormalige footballspeler Damon Wayans, en zijn vriendin Halle Berry. (Tony Scott, 1991)

5 Misdaaddrama

Knallhart

ARD, 22.45-0.25u.

Knallhart is een gettofilm op z’n Berlijns: swingend, punky, edgy. Op vijftienjarige leeftijd wordt Michael Polischka met zijn moeder het huis van haar vriend uitgezet, en belandt in de Berlijnse wijk Neukölln. De blonde jongen valt op in de wijk waar overwegend allochtonen wonen. Michaels brutaliteit en intelligentie maken hem de favoriete drugskoerier van gangsterbaas Hamal. (Detlev Buck, 2006).

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 24