Zij proberen zo ergens binnen te komen

Met de huidige onzekerheid op de arbeidsmarkt is het vooral belangrijk om aan het werk te blijven.

Drie interviews over hoe het is om bepaald werk te doen, als je hart ergens anders ligt.

Naam: Sigrid Vermeer-Groothedde (33)

Werk: applicatiebeheerder

Wil: eigen bedrijf in gewichtbeheersing en huidverzorging

„Eenmaal klaar met mijn studie fiscale economie wist ik zeker dat ik niks in die richting wilde doen. Met het idee ‘ik zie wel waar ik terechtkom’ ben ik werk gaan zoeken. Nu ben ik applicatiebeheerder. Een leuke functie, maar ik ben nog steeds zoekende. Ik wil me graag nuttig maken voor mensen. In mijn huidige baan ben ik toch meer een klein onderdeel van een groter geheel.

„Een paar jaar geleden ben ik begonnen aan een studie Voeding en Diëtetiek. Ik werkte ernaast en dat bleek te zwaar. Na mijn propedeuse ben ik gestopt. Vlak daarna ben ik iemand tegengekomen die als ondernemer mensen thuis begeleidde bij gewichtbeheersing. Ik heb daarop cursussen gevolgd en mensen begeleid.

„Eigenlijk kan ik zo beginnen. Ik heb ook echt wel wat te bieden. Maar ik moet het lef nog vinden om te stoppen met werken. Je baan opzeggen en een vast salaris opgeven doe je niet zo snel. Zeker niet in deze tijd. Ik vind het eng. Bovendien is er veel concurrentie en vind ik het werven van klanten moeilijk. En ik zal, als het niet lukt, misschien niet zo snel weer een andere baan vinden. Vooral parttime-banen zijn schaars. ”