vandaag

In het nieuws:

Het luchtverkeer van en naar Griekenland ondervindt vandaag hinder van een werkonderbreking van luchtverkeersleiders. Die leggen gedurende drie uur het werk neer in het kader van een 24-uursstaking van Griekse ambtenaren. De staking treft ook de staatsziekenhuizen, scholen, banken en belastingkantoren.

Vanochtend doet de rechtbank in Den Haag uitspraak in de zaak van oud-topturnster Verona van de Leur. Ze eist 62.000 euro terug van haar vader. Hij zou dat bedrag onder valse voorwendselen van haar rekening hebben gehaald.

De commissie-Davids, die ‘Irak’ gaat onderzoeken, geeft vanochtend een persconferentie in Den Haag. De samenstelling van de commissie zal bekend worden gemaakt.

De voorzitter van het midden- en kleinbedrijf Nederland, Loek Hermans, geeft vanavond in Emmen zijn visie op de kredietcrisis en de gevolgen voor het midden- en kleinbedrijf.

De Poolse president Lech Kaczynski praat vandaag in Warschau met economen en handelsorganisaties over de economische crisis.

In de achtste finale van de Champions League worden vanavond vier wedstrijden gespeeld: Chelsea - Juventus, Real Madrid - Liverpool, Sporting Portugal - Bayern München en Villarreal tegen Panathinaikos.