Toegangsprijzen Engels voetbal lager om crisis

Steeds meer voetbalclubs in de Engelse Premier League verlagen komend seizoen de prijzen voor de toegangskaartjes om de supporters in Groot-Brittannië een handje te helpen tijdens de ernstigste economische crisis in decennia.

Zeker vier clubs verlagen hun prijzen, maar vermoedelijk zullen de komende weken nog meer clubs volgen. In elk geval doen Sunderland, Manchester City, Portsmouth en Newcastle United mee aan de actie die goodwill moet kweken onder de supporters. Hun toegangsprijzen gaan 7 tot 16 procent omlaag. Sunderland geeft zijn fans ook langer de tijd om de seizoenskaarten te betalen.

„In een tijd waarin mensen moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, moeten voetbalclubs zich realiseren welk offer de supporters brengen om hun team te kunnen blijven volgen”, zei directeur Derek Llambias van Newcastle United gisteren. „De clubs moeten alle mogelijke ondersteuning bieden om het bekijken van duels betaalbaar te houden.”

Onlangs werd bekend dat de Engelse clubs tijdens de afgelopen transferperiode 160 miljoen pond (182 miljoen euro) hebben uitgegeven aan nieuwe spelers.(Reuters, AP)