Sturkenboom directeur NeVoBo

Marcel Sturkenboom (54) wordt per 1 april directeur van de Nederlandse volleybalbond NeVoBo. Hij volgt daar Matthijs Huizing op, die begin deze maand in dienst is getreden als directeur van Right to Play, de organisatie die sportprojecten voor kinderen in ontwikkelingslanden opzet.

Voor Sturkenboom betekent zijn nieuwe functie een zekere genoegdoening voor zijn ontslag, vorig najaar, als directeur Sport van de sportkoepel NOC*NSF. Overeenkomstig zijn wens kan hij in de sport werkzaam blijven. Hij krijgt de opdracht het Nederlands volleybal internationaal sterk te positioneren en daarvoor een sterke financiële basis te leggen. Volgens Sturkenboom is die taak hem op het lijf geschreven. Naast zijn nieuwe functie blijft Sturkenboom betrokken bij de realisatie van het Olympisch Plan 2028.

Sturkenboom heeft zich verzet tegen zijn ontslag bij NOC*NSF en vindt nog steeds dat hij onrechtvaardig is behandeld. Sturkenboom stapte naar de rechter, maar voordat de zaak zou dienen, kwam hij met de sportkoepel een eervol vertrek en een afvloeiingsregeling overeen.

Sturkenboom keert terug naar een oude liefde. Hij was eind jaren zeventig, begin jaren tachtig speler van het Amstelveense AMVJ en speelde in die periode 42 keer voor het Nederlandse team. Nadien was Sturkenboom ook nog zes jaar trainer/coach van het vrouwenteam van AMVJ.