Politie op bezoek bij Feyenoord aanhang

Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam stelt enkele tientallen Feyenoord-supporters aansprakelijk voor de schade die zij afgelopen zaterdag zouden hebben aangericht bij een demonstratie in het centrum van de stad. De verdachten zijn herkend op basis van camerabeelden en hebben gisteren een brief van de gemeente ontvangen die door de politie op hun huisadres werd bezorgd. ”Het wordt tijd het kaf van het koren te scheiden”, zei Aboutaleb tegen persbureau ANP. Hij dringt bij zowel de voetbalbond als bij Feyenoord aan op een stadionverbod voor de ordeverstoorders. Ongeveer tweehonderd fans protesteerden zaterdag tegen het besluit dat zij de komende vijf jaar geen uitwedstrijden mogen bijwonen van hun club tegen aartsrivaal Ajax. De supporters mengden zich tussen het winkelende publiek en scandeerden leuzen waarbij onder anderen Aboutaleb het moest ontgelden. Tijdens hun protestmars sneuvelde onder meer een terras. Aboutaleb heeft aanwijzigingen dat supporters vandaag opnieuw zouden willen demonstreren in het centrum van Rotterdam.