Overige films

Ever after (Andy Tennant, 1998, VS). Realistische, in de 16de eeuw gesitueerde verfilming van het sprookje over Assepoester. Drew Barrymore kampt met nare stiefmoeder Angelica Huston. Met Jeroen Krabbé. RTL 5, 20.30-22.45u.

The Human Stain (Robert Benton, 2003, VS). De regisseur van Kramer versus Kramer weet de kijker in verfilming van de roman van Philip Roth niet te raken. Vanwege vermeend racisme ontslagen professor Anthony Hopkins sluit vriendschap met solitaire schrijver Gary Sinise en begint verhouding met schoonmaakster Nicole Kidman. Canvas, 21.05-22.50u.

Millions (Danny Boyle, 2004, Engeland). Familiefilm van de regisseur van o.m. Trainspotting en Slumdog Millionaire weet een oude vraag opnieuw, aangenaam aan de orde te stellen: maakt geld gelukkig? Jongetje van 8 vindt langs de spoorbaan een grote zak geld en wil het onder de armen verdelen. Zijn iets oudere broer heeft gewonere wensen. Complicatie: Engeland stapt in de film over op de euro en het pond is nog maar twaalf dagen geldig. BBC 1, 0.25-2.00u.

Ikke naken / The Color of Milk (Torun Lian, 2004, Noorwegen). Ontroerende jeugdfilm over tienermeisje dat zich, met chemische onderbouwing, verzet tegen het fenomeen verliefdheid. Morgen, Ned.3, 15.30-16.53u.