Kredietcrisis treft Amsterdamse Concertgebouw

Amsterdam, 25 FEBR. - Ook het Amsterdamse Concertgebouw heeft last van de kredietcrisis. Sponsors zijn afwachtender en de eigen programmering is 10 procent minder dan vorig jaar. Toen vond het grote India Festival plaats, maar zulke grote projecten en risico`s worden vermeden. Dit heeft directeur Simon Reinink gisteren gezegd bij de presentatie van het volgende seizoen. De kaartverkoop bleef bij vorige economische crises op peil. Volgend seizoen komen er meer rangen, vooral afhankelijk van het zicht op het podium. De serie Carte Blanche wordt geprogrammeerd door violiste Janine Jansen. Het Concertgebouw richt zich naast de educatieve concerten voor kinderen en kleuters het komende seizoen ook op educatie en participatie van volwassenen en allochtone jongeren. Er komt een cursus Eerste hulp bij Hedendaagse Muziek en Mahlercursussen bij de concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest, dat de komende twee seizoenen al diens symfonieën gaat spelen.