Korting Engelse clubs

Steeds meer voetbalclubs in de Engelse Premier League verlagen komend seizoen de toegangsprijzen om de supporters in Groot-Brittannië een handje te helpen tijdens de economische crisis.

Sunderland, Manchester City, Portsmouth en Newcastle United verlagen hun prijzen. Vermoedelijk volgen meer clubs. Hun toegangsprijzen gaan 7 tot 16 procent omlaag. Sunderland geeft zijn fans ook langer de tijd om de seizoenskaarten te betalen.

Een seizoenkaart bij Newcastle United kost nu 543 pond (612 euro), volgend seizoen is dat 494 pond (557 euro). „In een tijd waarin mensen moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, moeten voetbalclubs zich realiseren welk offer de supporters brengen om hun team te kunnen blijven volgen”, zei directeur Derek Llambias van Newcastle United gisteren. „De clubs moeten alle mogelijke ondersteuning bieden om het bekijken van duels betaalbaar te houden.” (Reuters, AP)