Koper meldt zich voor gratis krant Metro

De gratis krant Metro krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar. Bij de Zweedse investeringsmaatschappij Kinnevik, de grootste aandeelhouder van Metro International, heeft zich onlangs een koper gemeld met interesse in de gratis dagbladen. Dat heeft Kinnevik, dat 44,1 procent van de aandelen bezit, maandag gemeld. De aandeelhouders van Metro International stemden gisteren in Luxemburg voor uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen. Zo wil Metro 52 miljoen euro ophalen om zich te wapenen tegen dalende advertentie-inkomsten. Of Metro certificaten zal uitgeven nu een overname op handen is, is nog onbekend.

De Noorse uitgever Schibsted lijkt de belangrijkste kandidaat voor de overname van Metro. Het bedrijf werkt al samen met Metro in Zweden. Schibsted geeft bovendien gratis kranten uit in Frankrijk en Spanje. Metro trok zich onlangs terug uit Spanje wegens teleurstellende resultaten. Er zijn Metro kranten in meer dan twintig landen. In Nederland is Metro de grootste gratis krant met een oplage van 488.000 exemplaren.