Het is wachten tot er werk is

Naam: Floor Janssens (30)

Werk: administratief medewerkster

Wil: leerkracht basisschool worden

„Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek. Mijn idee was tijdelijk administratief uitzendwerk te doen en in de tussentijd te solliciteren. Ik heb ontelbare sollicitatiebrieven geschreven. Via mensen die ik van mijn studie kende, heb ik geprobeerd een baan te krijgen, maar dat is niet gelukt.

„Ik heb allerlei administratieve baantjes gehad. Ik raakte in een soort sleur: in mijn hart wist ik dat ik dit niet wilde, maar anderzijds was het ook makkelijk. Bovendien was het moeilijk het idee van een baan als journalist los te laten. Het idee dat ik vier jaar lang een studie heb gedaan, om daar dan niks mee te doen.

„Anderhalf jaar geleden had ik het helemaal gehad. Ik heb in de zomer in Amerika aan kinderen paardrijles gegeven. Dat was leuk. Er is wisselwerking tussen mij en een mens, in plaats van tussen mij en een computer. Vorig jaar ben ik in deeltijd met mijn studie aan de pabo begonnen.

„Voorlopig zal ik waarschijnlijk tijdelijke baantjes blijven houden. Uitzendwerk heeft veel nadelen. Het is onzeker, want je moet afwachten wanneer er werk is. En uitzendwerk is altijd tijdelijk, waardoor je door sommige collega’s niet voor vol wordt aangezien.”