Grijze luchten

Hoewel de temperatuur omhoog gaat de komende dagen, is er van een echt lentegevoel nog lang geen sprake. We bevinden ons aan de noordoostflank van een hogedrukgebied, waar sterk afgezwakte storingen – gekoppeld aan lagedrukgebieden die noordelijk passeren – ons nog net weten te bereiken. Ondanks het feit dat de bewolking de komende dagen dus overheerst, zullen er geen grote hoeveelheden regen gaan vallen. Wel gaat gaat de wind tijdelijk een grotere rol spelen.

Vannacht trekt deze wind iets meer aan naar een meest matige, langs de kust vrij krachtige westzuidwester. Het wordt niet veel kouder dan 5 à 6 graden. Vooral in de zuidelijke helft van het land regent het licht. Vanuit het noorden klaart het in de loop van de nacht langzaam op.

Morgen breiden deze opklaringen zich verder uit over de rest van het land, maar al snel ontstaan er stapelwolken. ’s Middags is het overgrote deel van het land weer bewolkt. In Zeeland en Zuid-Holland blijft het overwegend droog met nog af en toe zon, elders regent het af en toe. Maxima van 8 tot 10 graden en een matige tot vrij krachtige, langs de noordwestkust soms krachtige westenwind.

Tot en met zondag overheerst het grijs in de lucht bij maxima tot plaatselijk 12 graden. Maandag is er meer ruimte voor de zon. Met 5 tot 8 graden is het dan koeler.