Deze vierkante audioset klinkt ronduit lekker

GADGET Geneva L SoundSystem

GADGET

Geneva L SoundSystem

Wie gevoel heeft voor stijl en een hekel aan overbodige functies en snoeren, zou eens moeten kijken en luisteren naar de geluidssystemen van Geneva. Dit chique Britse merk produceert al jaren minimalistische audiosets die er vierkant uit zien, maar ronduit goed klinken. Tenminste, dat zeggen getrainde oren.

De Geneva-modellen hebben dezelfde basisbestanddelen: een geïntegreerde versterker en stereo luidspreker, met FM-tuner, iPod-dock en cd-speler ingebouwd. Alles ademt eenvoud. Een vierkante kast, met maar een paar knoppen. Bovenop zit een iPod-dock verstopt achter een fraai houten klepje. Aan de voorkant zit een minieme led-aanduiding die verklapt of er een cd speelt en welke radiofrequentie er te horen is. Meer techniek is er niet te zien. Geen toeters, geen bellen.

Hifi-blad Vi-Fi onderwierp Geneva Model L Sound System onlangs aan een uitgebreide luistertest. De tester omschrijft de kubus als „groot, krachtig, lekker vol en sprankelend”. Met als grootste verrassing dat er een volwaardig stereogeluid uit deze enkele kast komt. Geneva verleent de twee ingebouwde luidsprekers wat akoestische hulp met digitale foefjes. Vaak komt dat wat kunstmatig over, maar volgens Vi-Fi klinkt de Geneva wel realistisch. Verkrijgbaar in rood, zwart, wit en walnoot.

Marc Hijink

Prijzen vanaf 950 dollar, meer info op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink