De directeur

Bert Gadellaa (41)

Studie: bedrijfseconomie, Hogeschool Utrecht (1986-1989)Werk: directeur adviesbureau IJsselvliet bvHuis: hoekhuisAantal e-mails per dag: 25Woon-werk: 45 minuten per autoAantal vakantiedagen per jaar: 35Brutomaandsalaris: 7.500 euro voor 50 uur in de week

U bent directeur van IJsselvliet. Wat doet u precies?

„Wij adviseren organisaties over de vraag hoe ze hun strategische doelen kunnen bereiken. Bij veel bedrijven is niet duidelijk wat het personeel en de directie concreet moeten doen. Een transportbedrijf kan zich ten doel stellen om elk jaar 10 procent te groeien. Dat klinkt mooi, maar dat bedrijf moet zich dan wel afvragen of er bijvoorbeeld extra vrachtauto’s moeten komen. Bovendien is groeien afhankelijk van de sfeer op de werkvloer. Als adviseurs analyseren wij de factoren die bepalend zijn voor het realiseren van de bedrijfsdoelen.”

Hoe lang doet u dit werk al?

„IJsselvliet bestaat sinds begin dit jaar. Samen met vier collega’s van mijn vroegere werkgever KPMG heb ik het bedrijf opgericht en vorm ik de directie. Ik heb achttien jaar bij KPMG gewerkt, eerst als registeraccountant en later als directeur van een adviesgroep. Op die positie ging ik het ‘echte werk’ steeds meer missen: het adviseren van bedrijven. Dat werk werd grotendeels gedaan door mijn medewerkers. Als directeur zat ik meer op afstand.”

We zitten midden in een economische crisis. Geen ideaal moment om een bedrijf te beginnen.

„Klopt, maar we hebben vertrouwen. Bovendien: als het nú lukt, lukt het altijd. Toch hebben we in de loop van het najaar even getwijfeld. Gelukkig duurde dat niet lang en hebben we doorgezet. Het gaat nu erg goed.”

Tobias Reijngoud

    • Tobias Reijngoud