De adviseur

Rens Korevaar (40)

Studie: bedrijfseconomie, Hogeschool Utrecht (1986-1989)Werk: consultant GC Partner, LuxemburgHuis: appartementAantal e-mails per dag: 60-80Woon-werk: vijf minuten te voetAantal vakantiedagen per jaar: 25Brutomaandsalaris: 12.500 euro voor 40 uur in de week

U werkt bij GC Partner. Wat voor soort bedrijf is dat?

„We adviseren middelgrote industriële ondernemingen hoe ze hun productieprocessen efficiënter kunnen inrichten. Ik heb onlangs een advies afgerond aan het bedrijf Treofan, een Duitse producent van verpakkingsfolie voor onder meer sigaretten en snoepgoed. Hun productieketen was niet efficiënt. Als een klant een bepaald soort folie bestelde, duurde het bijna zeven weken voordat het product werd geleverd.”

Welke bedrijven adviseert u nog meer?

„Dat varieert enorm. Ik werk momenteel ook voor een grote leverancier van bakkerijgrondstoffen en voor een producent van medische apparatuur. Hoewel de producten die zij maken dus niets met elkaar te maken hebben, zijn de problemen waar ze mee kampen vaak verrassend gelijk. Meestal gaat het om slechte communicatie tussen verschillende afdelingen.”

U woont en werkt in Luxemburg. Is dat een bewuste keuze?

„Ik ben hier min of meer bij toeval gekomen. Ik werd tien jaar geleden door mijn toenmalige werkgever Exxon Mobil naar Luxemburg uitgezonden. Ik heb tot 2004 voor dat bedrijf gewerkt, maar was toen toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat het me in Luxemburg goed beviel, besloot ik om hier een nieuwe baan te zoeken. Luxemburg is internationaal georiënteerd. Daarnaast is het een groen land. Luxemburg lijkt klein, maar afgezet tegen de beperkte bevolkingsomvang is het ontzettend ruim.”