AkzoNobel schrapt nog meer banenna kwartaalverlies

Amsterdam. Er zullen meer banen verloren gaan bij verf- en chemieconcern AkzoNobel dan de 3.500 die vorig jaar al zijn aangekondigd. Dat maakte AkzoNobel gisteren bekend. Het bedrijf heeft over de volle breedte last van de economische crisis. De afzet van producten daalde in het laatste kwartaal van 2008 in alle drie divisies van het bedrijf. AkzoNobel verhoogde wel de prijzen, maar desondanks daalde de winst. Wegens de moeilijke economische omstandigheden gaat het bedrijf ingrijpender en sneller reorganiseren dan het van plan was. Het concern wil geen nadere details geven over het extra banenverlies, maar zegt wel dat de kosten fors moeten worden teruggebracht. De omzet daalde in het laatste kwartaal van 2008 in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2007 met 3 procent tot 3,56 miljard euro. De winst daalde met 38 procent tot 121 miljoen euro.