Aftasten tot er een opening valt

Naam: Ronald de Boer (27)

Werk: promovendus kunstgeschiedenis aan de VU Amsterdam

Wil: kunst maken

„Ik doe onderzoek naar internationale bedrijfscollecties. Ik bestudeer de oorsprong en organisatie van die kunstcollecties en werken die in opdracht zijn gemaakt voor bedrijfscollecties en deze collecties juist bekritiseren. Ik wilde meer weten van kunst. Het is niet zo makkelijk om een baan als promovendus te vinden. Ik heb zeker een jaar gesolliciteerd.

„Ik doe dit ontzettend graag, maar mijn hart ligt bij het zelf maken van kunst. Ik bedenk artistieke concepten voor installatiekunst, performance art of videokunst. Alleen als je zo goed bent als Damien Hirst is er geld in te verdienen. Het is een droom om op die manier financieel onafhankelijk te kunnen zijn.

„Ik hoop gescout te worden door een grotere internationale bedrijfscollectie, dan kan ik ervaring opdoen in het veld. Ik hoop dat tegen die tijd de economie is aangetrokken, zodat er meer geld is voor bedrijfscollecties. Maar het kunstenaarschap blijft lonken. Ik heb meegedaan aan de Rough Cut competitie van de Avro en op Vimeo is onder L.C. von Sukmeister videowerk van mij te zien. Het is aftasten totdat er een opening valt.”

Karin Quint

    • Karin Quint