Zachte dagen

De temperatuur gaat verder omhoog. In het weekeinde wordt het boven de 10 graden. Vooral zondag belooft een zachte dag te worden, met een temperatuur van misschien wel een graad of 12.

Maar echt lenteweer wordt het pas als de zon schijnt en daar kunnen we deze week niet op rekenen. In vochtige lucht houdt bewolking de overhand. Morgen passeert een zwak warmtefront en hangt de hele dag een dik wolkendek boven Nederland. Vanuit het noordwesten gaat het motregenen. In het zuidoosten is het een groot deel van de ochtend nog droog. Bij een matige west- tot zuidwestenwind stijgt het kwik tot een graad of 8.

In de nacht naar donderdag klaart het geleidelijk op. Het wordt niet kouder dan 5 graden. Overdag laat de zon zich ook af en toe zien. In de middag neemt de bewolking weer toe en later kan er met name in het westen wat motregen vallen. Wat betreft temperatuur verandert er nog weinig, het wordt wederom een graad of 8.

Ook vrijdag is het bewolkt met plaatselijk een spat regen of motregen. In het weekeinde wordt beduidend zachtere lucht aangevoerd. Bovendien is het wolkendek dan minder gesloten en hardnekkig. Soms laat de zon zich even zien. Het kwik gaat verder omhoog, om zondag mogelijk op te lopen tot een graad of 12 in het oosten en zuiden van het land. Dat komt in de buurt van lente.