Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Netwerk. Verslag van het carnaval in Tilburg en Venlo en een reportage over een project dat jongeren onder de 16 test op alcohol- en drugsgebruik tijdens het carnaval. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag Vandaag. Reportage over asielzoekers in het detentiecentrum op Schiphol, die in hongerstaking zijn omdat zij mishandeld zouden zijn. Verder een discussie tussen Kamerlid Ton Heerts (PvdA) en Mirjam de Rijk, directeur van de stichting Natuur en Milieu, over het PvdA-voorstel om tijdelijk milieuregels te versoepelen en dan snel te gaan bouwen. En aandacht voor de vrije val van het aandeel ING. Ned.2, 22.15-22.55u.

praatprogramma

De wereld draait door. Spyker-maker Victor Muller en autojournalist André Hoogeboom komen praten over het boek Spyker, langs de afgrond. Ned.3, 19.30-20.05u.

Pauw & Witteman. O.m. te gast: tv-presentatrice en radio-dj Claudia de Breij n.a.v. haar pas verschenen boek Krijg nou tieten, over haar zwangerschap, de bevalling van haar zoon en de eerste periode daarna. Ned.1, 23.00-23.55u.

documentaire

Koppen XL: Lichaam te koop. In de hele wereld wachten naar schatting 300.000 mensen op een nieuw orgaan. Deze enorme vraag zorgt voor een almaar groeiende zwarte markt in lichaamsdelen. De handel in organen is een miljoenenbusiness waar criminelen op inspringen, zo blijkt uit de documentaire van National Geographic. Eén, 21.30-22.05u.

Holland Doc: Bollywood blues. Documentaire van Rishi Chamman over een moderne Nederlandse vrouw, die probeert een ster te worden in Bollywood. Het is een poging om zich te ontworstelen aan de strenge Hindoestaanse tradities van haar familie. Ned. 2, 23.30-0.20u.

informatief

Horizon: The secret live of your bodyclock. Serie populair wetenschappelijke programma’s, vandaag over de biologische klok. Waarom loop je meer kans op een hartaanval om acht uur ’s morgens en op een auto-ongeluk om twee uur ’s middags? En: kan het innemen van medicijnen op het juiste moment je leven redden? BBC 2, 22.00-23.00u.

Make me stay awake. Publicist en tv-presentator Michael Mosley onderzoekt hoe hij zo veel mogelijk uit het leven kan halen. In de derde en laatste afl. wil hij weten hoe hij kan leren met minder slaap toe te kunnen. Hij roept de hulp in van de wereldkampioen wakker blijven, praat met onderzoekers die proefpersonen hun slaap onthouden en slikt anti-slaappillen. BBC 1, 23.35-0.15u.

cultuur

The culture show. Special over de Ierse rockband U2. Op 2 maart komt hun nieuwe album No Line on the Horizon uit, hun eerste plaat in vijf jaar. Lauren Laverne interviewt de band en wil weten of U2 zich met dit album heeft weten te vernieuwen. BBC 2, 23.00-23.30u.

Film met Jonathan Ross. Filmmagazine. Interview met de Britse acteurs Clive Owen en Naomi Watts over hun rollen in de film The International van Tom Twyker. En een bezoek aan de filmset van The young Victoria, geregisseerd door Jean-Marc Vallée, met Emily Blunt in de rol van koningin Victoria. BBC 1, 0.15-0.45u.

Arena. Harold Pinter: The Room. Deel 2 van een tweeluik over de Britse toneelschrijver Harold Pinter (1930-2008). Over zijn jeugd, zijn werk als acteur, zijn liefde voor poëzie en zijn passie voor cricket. En over de reactie van het publiek op zijn absurdistische werk, het enthousiasme én de afwijzing. BBC 2, 0.20-1.20u.

reality

Mijn tent is top. Derde editie. Strijd tussen nieuwe koppels die de best lopende horecaonderneming willen opzetten. De restaurants staan in Apeldoorn, Delft, Amersfoort en Maastricht. De Rotterdamse kok Herman den Blijker begeleidt de stellen en levert kritiek. RTL 4, 21.30-22.30u.

sport

UEFA Champions League. Live verslag van de wedstrijd Internazionale-Manchester United. Vooraf een interview met Alex Ferguson, trainer van Manchester United. Ned.3, 20.15-23.00u.

radio

Kunststof. Gesprek met schrijver Cees Nooteboom over zijn boek ’s Nachts komen de vossen met verhalen over mensen die hij heeft gekend en dingen die hij heeft meegemaakt. Radio 1, 19.02-20.00u.