vandaag

In het nieuws:

In Berlijn wordt vandaag gesproken over de toekomst van de Europese spoorwegindustrie. De Nederlandse afvaardiging bestaat uit Anton Valk, directeur van NedRailways, Bert Klerk, voorzitter van de Raad van Bestuur van ProRail en Jacques Huberts, directeur NS Reizigers. De bijeenkomst duurt tot en met donderdag.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek presenteert vanochtend de cijfers van het producentenvertrouwen van de maand februari.

Vanmiddag wordt in Amsterdam de uitspraak verwacht in de zaak waarbij een klimmer om het leven kwam na een val van twaalf meter van een klimwand. Het Openbaar Ministerie eist tachtig uur werkstraf plus zes maanden voorwaardelijke celstraf tegen de zekeraar.

Vanmiddag wordt in Hilversum een dvd-box met fotoboek gepresenteerd van Willem van Hanegem. Het gaat over zijn carrière als trainer en voetballer en over zijn privéleven.

Vanavond de eerste wedstrijden in de achtste finale van de Champions League: Atlético Madrid - FC Porto, Olympique Lyon - Barcelona, Arsenal - AS Roma, Internazionale - Manchester United. Over twee weken zijn de replays.

Barack Obama, president van de Verenigde Staten, spreekt vandaag in Washington de Japanse premier Taro Aso. Aso is daarmee de eerste buitenlandse regeringsleider die door Obama zal worden ontvangen in het Witte Huis.