Topman Wessanen onverwacht weg

Bestuursvoorzitter Ad Veenhof van Wessanen stapt per direct op. Dat maakte het voedingsmiddelenconcern vanochtend bekend.

Wessanen, bekend van merken als Zonnatura en Beckers, geeft geen reden op voor het vertrek van Veenhof. Wel benadrukt het bedrijf dat er geen relatie is tussen het vertrek van de 64-jarige Veenhof en de jaarcijfers die morgen worden gepubliceerd.

Het bedrijf heeft de afgelopen periode last gehad van de economische crisis. „De turbulente economische ontwikkelingen van dit moment en de snelheid van verandering maken het moeilijk voorspellingen te doen”, zei Veenhof in oktober 2008 nog bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

De 64-jarige Veenhof trad in 2003 aan als hoogste baas bij Wessanen. Daarvoor werkte hij bij Philips. Bij zijn aantreden ging hij meteen reorganiseren. Hij stootte onderdelen af en kwam met een vierjarenplan. Hierin werd beleggers groei van marges, omzet en nettowinst beloofd. Veenhof kon de plannen niet waarmaken en stelde de winstverwachtingen keer op keer bij.

Commissaris Frans Koffrie, ex-bestuursvoorzitter van Corporate Express, is voorlopig waarnemend bestuursvoorzitter.