Philips vraagt om werktijdverkorting

AMSTERDAM. Technologieconcern Philips heeft werktijdverkorting aangevraagd voor productiewerknemers bij een vestiging in Middelburg. Dat heeft een woordvoerder van Philips Nederland gisteren gezegd. De aanvraag betreft 41 procent van de totale arbeidstijd. Dat percentage staat gelijk aan het omzetverlies dat Philips in de afgelopen maanden heeft geleden. Bij de vestiging in Middelburg werken ongeveer 150 mensen. Leden van FNV Bondgenoten zijn akkoord met de aanvraag. ”De aanleiding voor de aanvraag is natuurlijk niet zo best, maar dit is wel een signaal dat Philips in Middelburg met de mensen verder wil. Dat is binnen Philips de laatste tijd wel uitzonderlijk”, stelde bestuurder Koos de Meij van FNV Bondgenoten. . Philips vroeg eerder werktijdverkorting aan voor een fabriek in Drachten. Maar dat verzoek werd afgewezen omdat Philips bij dat onderdeel niet aan de criteria voldeed. De fabriek in Middelburg produceert autolampen. De bedoeling van de werktijdverkorting is dat personeel dat minder werkt, gedeeltelijk wordt betaald via de WW. Door de regeling hoeft Philips de mensen niet te ontslaan.