NOC*NSF opent een meldpunt voor effect van crisis op sport

ARNHEM. NOC*NSF heeft een meldpunt Sport en Crisis ingesteld. De sportkoepel wil op die manier een goed beeld krijgen van de effecten van de economische crisis op de sport in Nederland. ”Zo kunnen we maatregelen nemen om de negatieve gevolgen te beperken”, aldus Geert Slot, hoofd strategie en beleid bij NOC*NSF. Een aantal gevallen is al bekend bij NOC*NSF. Zo stopt het VSB Fonds met het jaarlijks doneren van vijf miljoen euro aan projecten van sportverenigingen. De gemeente Den Haag heeft voorlopig afgezien van de bouw van een nieuw beachvolleybalstadion en de KNVB denkt over een inkrimping van de eerste divisie na tot slechts twaalf clubs. NOC*NSF denkt dat dit slechts het topje van de ijsberg is en roept gedupeerden op zich te melden bij meldpuntsportencrisisoc-nsf.nl.